dimarts, 8 de juliol del 2008

El Barça i les TIC

Encara que sembli rar, té el seu sentit parlar del FC Barcelona en un blog sobre vot electrònic. I, perquè? (que diria la Terribas)... Doncs perquè el procés electoral de la moció de censura que ha viscut l'entitat ens permet de posar de relleu les potencialitats que l'ús d'una solució de vot electrònic remot hagués comportat. El principal element positiu hagués estat la facilitat d'emetre el vot des de qualsevol punt del planeta per a un percentatge molt elevat de socis que no resideixen a Barcelona i que no han pogut desplaçar-se a l'estadi per a emetre el seu vot de forma presencial. Es podrà dir, també, que l'alternativa del vot per correu hagués estat una bona opció. Certament. Però sembla força evident que una institució com el FCB, rellevant en la nostra societat, hagués pogut apostar per a implementar les TIC en aquest àmbit. Les experiències de vot remot són força nombroses ja, no només en l'àmbit públic com en el cas d'Estònia, sinó també en el món empresarial a casa nostra.
Per altra banda, també hagués estat força encertat l'ús d'urnes electròniques en substitució de les urnes tradicionals de paper, per fer més àgil l'emisió del vot i el recompte, tot i que els resultats varen tindre's amb força rapidesa.
De totes formes, la nostra opinió és que cal una aposta decidida per a oferir nous canals complementaris per a la participació (no només en les eleccions a "can Barça", obviament!). Les TIC ens permeten de fer-ho, compatibilitzant les tecnologies tradicionals (paper i urna de metacrilat) amb les noves, de manera que qui no participi sigui realment perquè no vol, i no pas perquè no pot.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Esperem que els de "can Barça" apostin per les TIC en les eleccions que tindran properament... tardor 08, primavera 09, o bé primavera 10. Un club (més que això), amb més de 100.000 socis ha de facilitar el vot de tots els que no resideixen a Catalunya (que són força) i a tots aquells que vivint a Catalunya, també han de desplçar-se fins al Camp Nou per poder exercir el dret a vot.
Una combinació de vot remot per als socis que viuen fora de Catalunya i urnes electròniques a les seus de les "penyes blau-grana" seria una excel·lent opció.
Rosa.

Mgb ha dit...

Sóc Marcel Gascón, periodista de La Gaceta de los Negocios. Estic preparant un reportatge sobre el vot electrònic, i m'agradaria contactar-vos per fer-vos algunes preguntes.

El meu mail és gascon.marcel@gmail.com

Podrieu escriure'm i deixar-me un número de telefon per a parlar?

Gràcies,

Marcel